VEPE

VEPE eli koirien vesipelastus on laji, jossa vaaditaan reipasta urheiluhenkeä, itsensä peliin laittamista ja huumoria. Suomessa vepe on puhtaasti harrastus- ja kilpailumuoto. Koiran tehtävänä on pelastaa veden varassa oleva elävä ihminen tai toimia muuten vedessä ihmisen apuna.

Kokeessa testataan koiran kykyä toimia vedessä, mitataan sen fyysistä kuntoa sekä testataan koiran rodunomaisia taipumuksia. Kokeiden tarkoituksena on kehittää vesipelastuksen harrastajia ja heidän yhteistoimintaansa. Kokeilla lisätään myös tietoa koiran kouluttamisesta ja soveltuvuudesta pelastustoimintaan vedessä.

Lajia voi harrastaa melkein kaiken rotuisilla koirilla. Laji sopii koirille jotka uivat mielellään, ovat fyysisiltä ominaisuuksiltaan riittävän voimakkaita ja kookkaita hinatakseen niin venettä kuin – ihmistäkin vedessä, myös kovassa tuulessa. Koira ei saa olla arka tai epäluuloinen, eikä missään tapauksessa agressiivinen vieraita ihmisiä kohtaan sekä koiralla on oltava perustottelevaisuus kunnossa.

Koulutus

VEPE kausi aloitettu!

VEPE treeneistä kiinnostunut, ota yhteyttä Sannaan p.0400 250 340
Kaiken tasoiset harjoittelevat yleensä yhdessä. Koulutukset ovat nimenomaan vesipelastuskoulutusta, eivät koiran uimaopetusta varten. Rajoitetun koulutusajan vuoksi koiran tulisi osata uida ja olla muutenkin perustotteleva harjoituksiin tullessaan. Juoksuinen narttu ei voi osallistua treeneihin.

Harjoituksissa jokainen tavallaan osallistuu myös toisten koirien koulutukseen. Toiminta on avointa kaikille roduille ja lajia voi harrastaa melkein kaiken rotuisilla koirilla. Vesipelastuksessa tulee kuitenkin huomioida joitakin koiran ominaisuuksia kuten

 

  • Koiran tulee uida mielellään.
  • Koiran on oltava fyysisiltä ominaisuuksiltaan riittävän voimakas ja kookas hinatakseen ihmistä kuin venettäkin vedessä huonommassakin säässä.
  • Koira ei saa olla arka tai epäluuloinen, eikä missään tapauksessa aggressiivinen vieraita ihmisiä kohtaan.
  • Koiralla on oltava perustottelevaisuus kunnossa.


Vesipelastuskokeiden säännöt

20160621-untitled-12 20160621-untitled-20  20160621-untitled-61

Lisätietoja Sanna Rasimus p.0400 250 340

Vesipelastuksesta lisätietoa Suomen landseeryhdistyksen kotisivuilta.

20160614-untitled-100 20160614-untitled-5   20160614-untitled-136