Koulutus

Koulutus

Tiedustelut pelastuskoirien koulutuksista:
Johanna Hyvärinen puh. 040 729 1821

Rauniokoulutus

Raunioista uhreja etsittäessä pelastuskoirat opetetaan löytämäänsä hajua seuraten pyrkimään mahdollisimman lähelle uhria. Koira ilmaisee löytönsä haukkumalla tai rullalla.
Pelastuskoira voi olla minkä rotuinen tahansa tai myös monirotuinen koira. Toimintaan pääsee parhaiten mukaan tulemalla raunioradalle viikottaisiin harjoituksiin kts.kartta

Rauniokoulutukseen sisältyy kolme osa-aluetta

  • tottelevaisuus
  • ketteryys (telineet)
  • maastoetsintä (raunioalue)

20160409-untitled-9 Rauniokoulutusta 

Talvella joko lauantaina tai sunnuntaina. Kysy Johannalta.

Rauniorata sijaitsee Sulattimon teollisuusalueella paloaseman takana,
Rämön verkkotehtaan piha-alueella osoitteessa Sulattimontie 4.

Rakennusetsintä

Rakennusetsintäharjoitukset sovitaan erikseen.

Tiedustelut Johanna Hyvärinen puh. 040 729 1821

Hakukoulutus

Tiedustelut Johanna Hyvärinen puh. 040 729 1821

Ohjeita rauniokoulutukseen tuleville

Harjoituksiin tultaessa on tärkeää ottaa säänmukainen varustus, suositeltavaa kypärä, varsikengät, pitkä hihat ja lahkeet esim. haalari. Koulutus kestää usein muutaman tunnin, joten viileimpinä päivinä ehtii tulla kylmä. Kuumina kesäpäivinäkin monet piilot ovat viileitä rakennusmateriaalinsa (betoni) ja sijaintinsa vuoksi.

HUOM. Ei lapsia rauniosalueelle. Vakuutus kattaa vain täysi-ikäisille (18-vuotta) seuranjäsenille sattuneet tapaturmat / vahingot.

Koiralle mukaan talutin, kaulapanta sekä vettä. Lisäksi tarvitset sille motivointivälineitä eli makupaloja ja/tai leluja mukaan. Makupaloiksi koirallesi kannattaa ottaa jotain tavallista parempaa herkkua, jota koirasi ei normaalisti saa ruuaksi.

Koiran kunto on hyvä tarkistaa ennen harjoituksiin tuloa. Sen tulisi olla kaikin puolin terve osallistuakseen koulutukseen. Juoksuaikainen narttu voi osallistua harjoitukseen, mutta koulutusvuoronsa viimeisenä. Harjoituksen jälkeen tarkista, ettei koirasi ole loukannut itseään radalla.

Hyvät ensiaputarvikkeet niin koiralle kuin ohjaajalle on hyvä pitää mukana.

20160409-untitled 20160409-untitled-3 20160409-untitled-14